Їжа по талонах – дух Радянського Союзу чи досвід заходу?

На теренах новин України знайшла цікаву статтю про те, що на тлі подорожчання продуктів пропонують запровадити підтримку для малозабезпечених у вигляді "продуктових чеків". Експерти вважають, що це може бути реальною альтернативою державному регулюванню цін.

Павло Кухта зазначив, що такі чеки можуть бути реалізовані вже у 2022 році, і в усьому винні подорожчання газу. І тут виникає багато запитань – а як це працюватиме?

Згадаємо, що багато знайомих старших за мене, розповідали про систему продуктових талонів за часів СРСР і якось мало радості було в цих спогадах.

Якщо брати досвід США - система там працювала далеко не ідеально, адже багато громадян приховували доходи, щоб безкоштовно харчуватися. Основна відмінність полягає в тому, що використання талонів на їжу передбачало можливість отримання певного обсягу продуктів, тоді як американська система мала на увазі виплату на картку грошей, які можна витратити на харчові продукти.

Я, звичайно, не фахівець у цій галузі, але мене дуже непокоїть ця новина. Куди ми рухатимемося?

Дорогі друзі, якщо ви вивчали це питання або просто маєте свою думку щодо цього, чекаю коментарів на моїх сторінках у соцмережах.