Арена для Євробаскет-2025

Навпроти нашого офісу розпочалося будівництво. І як виявилось, це будуватимуть арену для Євробаскет-2025. Вона вміщатиме майже 16 тис. глядачів. Її обіцяють ввести в експлуатацію у грудні 2024 року, а поруч буде створено велику паркову зону.

В інтернеті на цю тему розгорнулися неабиякі обговорення. Частина українців вважають, що неправильно витрачати гроші на такі проєкти, коли якість життя в Україні низька, пандемія та країна на межі війни.

Але головна проблема – наші люди не довіряють владі, вони не вірять, що бюджет буде витрачено за призначенням. Адже вже будували палац для Євробаскет-2015, але так і не добудували.

Тут, звичайно, важко не погодитися з людьми, які висловлюють свою думку, яка ґрунтується на фактах. Але сподіватимемося на краще і те, що заявлене в проєкті буде повністю виконане.

В свою чергу, як спортсменка, не можу бути байдужою до теми розвитку інфраструктури спорту та не можу сказати, що неправильно будувати арену, коли в країні все погано. Треба розвиватися, треба будувати – і не лише об'єкти для Євробаскет-2025, а й для інших видів спорту, щоби проводити статусні міжнародні заходи та турніри.

У столиці має бути хоча б один палац спорту, який відповідає міжнародним стандартам та сподіваюся, що він буде.