Немає здорових людей, є погано діагностовані...

Це принцип, на якому будується медицина в нашій країні.

Варто один раз потрапити до лікаря – і буде складно вибратися з цього кола аналізів та діагнозів. Чому ж? Тому що нині безпосередньо в Україні лікарі та люди, пов'язані з медициною, стали дуже цинічними та комерційними, особливо молоде покоління.

Я не стверджую, що всі лікарі та всі лікарні погані, але основну частину висококласних фахівців ми втратили, а на зміну – прийшло молоде покоління, яке далеко від того рівня, що був раніше. Крім того, зарплати наших медиків, як і інших фахівців - низькі, тому багато хто їде, йде у приватну практику або викручується як можуть і використовують усі можливі способи заробітку, навіть не зовсім чесні. Крім того, хороше медичне обслуговування в Україні є далеко не кожному, а безкоштовна медицина - міф.

Наприклад, у Швеції всі люди, які заробляють та сплачують податки державі – застраховані, і у разі хвороби медстраховка покриває повністю усі витрати. Людина повністю захищена і впевнена в тому, що не буде викинута на вулицю і лікарі в медустановах націлені вилікувати пацієнта, і швидше відправити додому, а не шукати нових і нових хвороб, щоб більше і більше завантажити грошей.

А в нас зараз інший принцип. Я не стверджую, що скрізь так і у кожного лікаря, але здебільшого. Люди втратили свою людяність, стали цинічними, комерційними.

20-30 років тому наші лікарі були одними з найкращих у світі, на них рівнялися європейські фахівці. Наші медики орієнтувалися на людину, на те, щоб її швидше вилікувати – адже це імідж та престиж лікаря, як фахівця. У нас такий великий потенціал був, а ми його втратили.

Що ви думаєте про нашу медицину та фахівців сучасності? Чекаю ваших історій та коментарів️.