Освіта у приватному ВНЗ добре чи погано?

Днями була запрошена на презентацію American University Kyiv. Цей університет у Києві відкрито у партнерстві з державним університетом штату Аризона (ASU).

Перевагою цього навчального закладу є те, що викладання в ньому проводиться лише англійською мовою, іноземними викладачами, серед яких є навіть лауреати Нобелівської премії. А також можливість отримання студентами подвійного диплома цих університетів в обмін на один додатковий рік навчання в ASU (онлайн або офлайн). ВНЗ працюватиме за американським типом навчання.

Це додаткові перспективи та можливості для нашої молоді. Але, ясна річ, що таке навчання буде доступно не багатьом, а сім'ям з рівнем достатку не нижчим за середній, і то з натяжкою.

Приватні ВНЗ цілком можуть змагатися з державними у багатьох аспектах - більш гнучка програма навчання, сучасні дисципліни, сервіс, підхід до студентів, перспективи. Також у приватних навчальних закладах студенти ніколи не сидітимуть у шубах на лекціях, бо в залі +10??

І з приводу безкоштовної освіти. У державних ВНЗ не так вже й багато бюджетних місць та великий конкурс. За непопулярність, не перспективність деяких професій – я взагалі мовчу... Тож основну частину молоді за освіту доводиться платити.

У нас талановита та перспективна молодь та такий величезний інтелектуальний потенціал. Тому просто необхідно створювати сприятливі умови розвитку та освіти для наших дітей. Бо ж ми втратимо геніальних вчених та майбутніх висококласних фахівців.